Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Almanya’da onlarca çocuğu çatışma bölgelerine götürdüğü bildiriliyor. Anayasayı Koruma Örgütü (BfV), aileleri Almanya’da yaşayan çocuk yaştaki 24 çocuğun IŞİD saflarına katıldığını duyurdu.

Rheinische Post gazetesine konuşan BfV Başkanı Hans-Georg Maassen, Almanya’daki selefi örgütlerin yetişkin gençlerin yanı sıra çocukları da saflarına kattığını söyledi. Almanya’dan çatışmaların yaşandığı Suriye ve Irak’a giden 24 çocuk bulunduğunu kaydeden Maassen, çocukların en küçüğünün 13 yaşında olduğu bilgisini verdi.

IŞİD'E KATILANLARIN YAŞLARI DÜŞÜYOR

Daha önce Suriye ve Irak’a giden çocuk yaştaki 5 kişinin geri döndüğünü belirten BfV Başkanı, IŞİD’e katılanların yaşlarının giderek düştüğüne de dikkat çekti. Almanya’dan çocukların savaş bölgelerine gitmeden ellerinde yeterli bilgi olmadığını savunan Maassen, müttefik istihbarat örgütlerinden gelen bilgiler ile, ailelerin çocukları hakkında yaptığı kayıp başvuruları sayesinde sayıları netleştirdiklerini iddia etti.

Hans-Georg Maassen, Almanya’dan IŞİD’e katılan çocukların kendini toplumdan dışlanmış hissettiklerini ve ya aileleriyle sorunlu olduklarını ve bu nedenle de IŞİD'i, Batılı sisteme alternatif olarak  görebildiklerine değindi. IŞİD’in internet üzerinde yaptığı propagandanın bazı kişileri radikalleştirdiğine işaret eden Maassen, günümüzde örneği görülmeyen barbarlıkların, gençleri şiddete yönlendirdiğinin altını çizdi.

ALMANYA'DA IŞİD'E 400 GENÇ KATILDI

Anayasayı Koruma Örgütü verilerine göre, Almanya’dan IŞİD’e katılan gençlerin sayısı 400 civarında. Ancak Maassen’e göre bu sayı gerçekte daha fazla olabilir. (ANF)