Geçtiğimiz pazartesi günü Kobani'de Kaniya Kurda'nın alınmasının ardından YPG ve YPJ güçleri kentteki zaferini ilan etmişti. IŞİD ise yayınladığı bir videoda yenilgiyi kabul etti ve kentten çekildiğini açıkladı.

YPG'DEN KÖYLERE OPERASYON

Kobani’nin IŞİD’den temizlenmesi sonrasında doğu, güney ve batı kesimlerinde işgal altındaki köylere yönelik kapsamlı operasyonlara aralıksız devam eden YPG ve YPJ savaşçıları, dün Tilhecip ve Buban köyleri ve çevresinde IŞİD’i sıkıştırdı.

Milliyet'te yer alan habere göre, önceki gün ise Siftek, Şikefte ve Dole köylerini IŞİD’den alan YPG güçleri çok sayıda zırhlı araç, ağır silah ve mühimmat ele geçirdi.

Operasyonlar kapsamında IŞİD’den alınan 20’yi aşkın köy ve mezraya dönüşler de başladı. Bu arada hala IŞİD’in denetimi altında bulunan çok sayıda köyden ise kent merkezi ve YPG’lilerin denetimindeki alanlara yönelik zaman zaman uzun menzilli top, havan ve füzelerle saldırılar yapılıyor.

IŞİD'DEN 6 GÜN SONRA AÇIKLAMA

IŞİD’in füzelerinden bazıları ise sınırı aşarak Türkiye topraklarına düştü. YPG’nin IŞİD'e yönelik kapsamlı operasyonları sonucu geçtiğimiz hafta Kobani’den çıkarılan IŞİD, 6 gün sonra “Kobani’den çekildik” diye açıklama yaptı.

Örgüt, yayınladığı videoda, resmen kentten çekildiğini açıklarken, yeniden saldıracakları tehdidinde de bulundu.