İstanbul’da ‘canlı bomba’ olduğu iddiasıyla gözaltına alınan IŞİD şüphelisi, dün gece saatlerinde Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildikten sonra yanında bulunan bıçakla bir polisi ağır yaraladı.

Hürriyet’ten Toygun Atilla’nın haberine göre, ağır yaralanan polis Sinan Acar hastaneye kaldırılırken, ismi açıklanmayan IŞİD şüphelisi saldırının ardından öldürüldü, saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Ağır yaralanan polis ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Saldırıya ilişkin soruşturma başlatılırken, ‘Canlı bomba’ şüphesi ile gözaltına alınan kişinin bıçağı emniyetin içine nasıl soktuğu bilinmiyor.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Bu sabah saatlerinde konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Yapılan açıklamada, saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Toplum sağlığının milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj eleştiri ve benzeri yayın yapılmasının 5187 sayılı kanununun 3/2 maddesi ve 5651 sayılı kanunun 8. maddesi uyarınca gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında yasaklanması ile soruşturma dosyası hakkında 5271 sayılı kanunun 153. maddesi uyarınca kısıtlama kararı verilmesi kararı verilmiştir.”