IŞİD, Suruç'un Dewşen köyünde direniş nöbetleri tutan halkın üzerine havan topuyla ateş açtı. 6 adet havan topunun atıldığı saldırıda, 1'i kadın iki kişi yaralandı, sivil bir araç da parçalandı.

2 KİŞİ YARALANDI

DİHA'nın haberine göre, Suruç'un Siwêdê köyünde dün direniş nöbeti tutan halkın üzerine ateş açan IŞİD, bugün de Suruç'un Dewşen köyünde 'direniş nöbeti' tutan kitlenin üzerine havan topu attı. 6 adet havan topunun atıldığı saldırıda 4 adet havan topu yurttaşların bulunduğu bölgeye isabet etti. Hedef gözetilerek atılan havanlardan seken şarapnel parçalarının isabet ettiği 1'i kadın 2 kişi yaralandı. Havan topundan yaralanan Şebnem Ay adlı kadın ve ismi öğrenilemeyen bir kişi, Dewşen köyünde bulunan ilk yardım sağlık ekibince tedavi altına alındı. Bir adet havan ise direniş nöbetindeki yurttaşların araçlarının bulunduğu bölgeye isabet etti. Bir araç paramparça olurken, üç araç da hasar gördü.

'NE PAHASINA OLURSA OLSUN SINIRI TERK ETMEYECEĞİZ'

Havan toplarının atıldığı alanda bulunan DTK yöneticisi Songül Morsümbül, direniş nöbetindekilere şu açıklamada bulundu: "IŞİD'in burayı bombalamasına Türkiye göz yumuyor. Bu bir sınır ihlalidir, başka bölge olsa kıyamet koparılırdı. Ancak söz konusu Kürtler olunca Türkiye izlemekle yetiniyor. Bu da gösteriyor ki Türkiye IŞİD çetelerini destekliyor ve saldırılarına göz yumuyor. Ama ne pahasına olursa olsun biz bu sınırı terk etmeyeceğiz."

AÇIKLAMA ESNASINDA HAVAN ATILDI

Morsümbül'ün konuştuğu sıralarda IŞİD bir havan topu daha attı. Havan boş bir alana isabet ederken, bölgede bulunan yurttaşlar bu esnada "Bijî Serok Apo" ve "Bijî Berxwedana YPG" sloganları attı.

VEKİLLER İNCELEMEDE BULUNDU

Olayın duyulması üzerine olay bölgesine giden HDP milletvekilleri Aysel Tuğluk, İbrahim Ayhan, İbrahim Binici ve Hüsamettin Zenderlioğlu, olay yerinde incelemede bulundu ve direniş nöbetindeki yurttaşları dinledi.

10'LARCA OTOBÜS SINIRA HAREKET ETMİŞTİ

Kobani'ye sınır olan Suruç'ta, IŞİD'lilerin geçişini engellemek ve Kobani'deki direnişe destek vermek amacıyla 'direniş nöbeti' tutuluyordu.

İstanbul da dahil bir çok ilden Suruç'a otobüsler kaldırılmıştı. Bölgeye halen daha bazı illerden gidişler de söz konusu.

Otobüslerle farklı illerden sınıra giden halk, nöbet eylemine katılım gösteriyor.