Suriye'nin kuzeyindeki Afrin kenti kırsalında Demokratik Suriye Güçleri'ne bağlı Ceyşul Suwar (Devrim Ordusu ) ile IŞİD, El Nusra ve ÖSO arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtiliyor.

Sputnik'e konuşan Ceyşul Suwar komutanı Polat Rai, çatışmalarda 2 köyü IŞİD'in elinden aldıklarını söyledi.

IŞİD, Halep'e bağlı Afrin kentinin güneydoğusunda Demokratik Suriye Güçleri'ne dün gece 01.00 sularında ağır silahlarla saldırı başlattı. Demokratik Suriye Güçleri'ne bağlı Ceyşul Suwar örgütünün elindeki Ehra köyüne saldırı başlatan IŞİD'e sert karşılık verilmesi üzerine çatışmalar şiddetlendi ve hala devam ediyor.

Öte yandan IŞİD ile yoğun çatışmaların yaşandığı Ummuhavş köyünde koalisyon uçakları IŞİD'e yönelik 20 hava saldırısı gerçekleştirdi.

GECE YARISI ÇATIŞMALAR ARTIYOR

Bu sabah saat 05.00 sularında ise ÖSO, Ahrar'uş Şam ve El Nusra, Ezaz kentinin güneyindeki Um Hoş, Şex İssa ve Hirbil köylerindeki Ceyşul Suwar mevzilerine ağır silahlarla saldırı başlattı.

Ceyşul Suwar komutanı Polat Rai, çatışmaların devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"IŞİD dün gece saat 01.00 sularında Afrin'in güneydoğusunda bulunan mevzilerimize saldırı başlattı. Ağır silahlarla saldırdılar. Biz de saldırılara sert bir şekilde karşılık verdik. Şiddetli geçen çatışmalarda IŞİD'ten ölü ve yaralılar oldu. Ayrıca 2 köyü IŞİD'in elinden aldık. Tılfıroş ve Tılrıhat köylerini aldık. Bu köylerin aramızda olan sınırda yer alması nedeniyle stratejik öneme sahip. Şimdi ilerleme kaydediyoruz.

Koalisyon uçakları da bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor." El Nusra, ÖSO ve Ahrar'uş Şam'ın ise Azez tarafından kendilerine saldırdığını aktaran Rai, saldırıların püskürtüldüğünü söyledi.

(Kaynak: Sputnik)