Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri (TEM) Şube ekiplerinin IŞİD'e yönelik ülke çapında düzenledikleri operasyonda, çoğu yabancı uyruklu 406 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, sabaha karşı Ankara'nın Sincan, Çubuk, Yenimahalle ve Mamak ilçelerinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda çoğu yabancı uyruklu 60 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet'e götürüldü.

BURSA'DA 46 GÖZALTI

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu ve Orhaneli ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

KONYA'DA 75 GÖZALTI

Konya'da yürütülen soruşturma kapsamında 75 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bugün eş zamanlı yapılan operasyonda 30'un üzerinde kişinin gözaltına alındığını ve operasyonun devam ettiği öğrenildi.

İZMİR'DE 9 GÖZALTI

İzmir'de kent merkezi ve Menemen ilçesinde belirlenen 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan 9 zanlının terör örgütü adına çatışma bölgelerinde faaliyette bulundukları, IŞİD üyeleriyle irtibat halinde oldukları, zaman zaman çatışma bölgelerine gidip geldikleri ve kentte eylem hazırlığında oldukları öne sürüldü.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel döküman ile bir av tüfeği ve bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yeşilbağlar ve Kiremithane mahallelerinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Özel harekat ekiplerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 polis, 53 adreste arama yaptı. Operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

URFA'DA 150 GÖZALTI

Urfa'da Terörle Mücadele Şubesi polisleri, bir süredir izlemeye alınan Suriyelilerin yakalanması için bu sabah harekete geçti.

Savcılık talimatıyla kentin çeşitli semtlerinde Suriye uyrukluların kaldığı otel ve evlere polisler tarafından eş zamanlı baskın düzenledi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı baskınlarda 150 kişi gözaltına alındı.

Halen devam eden operasyonda Suriyeli şüphelilerin kaldığı otel ve evlerde yapılan aramada çok sayıda belgeye de el konuldu.

ÇORUM'DA 19 GÖZALTI

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince belirlenen adreslere sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenledi.

İl merkezi ve bazı ilçeleri de kapsayan operasyonda belirlenen adreslerde arama gerçekleştirildi. Yapılan baskınlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

ADIYAMAN'DA 10 GÖZALTI

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Özel Harekat polisleri eşliğinde 84 adrese yönelik yürüttüğü operasyonda 10 kişiyi gözaltına aldı.

ELAZIĞ'DA 12 GÖZALTI

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca IŞİD'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde 16 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Elazığ Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince ortak düzenlenen operasyonda il merkezi, Karakoçan ve Palu ilçelerinde önceden tespit edilen 16 ayrı adreste arama yapıldı.

Operasyonda IŞİD ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve aralarında kadınların da bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alınırken, evlerinde bulunamayan 4 şüphelinin yakalanması için arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.