IŞİD militanlarının Türkiye sınırını geçerken canlı yayına yakalandığı tepe, askeri bölge ilan edilerek, basına yasaklandı.

IŞİD militanlarının Türkiye sınırını kullanmaları canlı olarak yayınlandığı Siwêdê Köyü tepesi askeri bölge ilan edilerek, basına yasaklandı.

Kobani'nin Zorava Tepesi’ni tam karşıdan gören ve sıcak çatışmaların çıplak gözle izlendiği Siwêdê Köyü tepesi, basın mensuplarına ve direniş nöbeti tutan insanlara kapatıldı.

Basın mensuplarının canlı yayın yaptığı ve direniş nöbeti tutulduğu alana giden asker, gazetecileri ve halkı alandan uzaklaştırdı.

Askerler yasağa “2565 Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu”nu gerekçe gösterdi. Gazetecilerin “Neden böyle bir uygulamaya gidildi?” sorusuna askeri yetkililer, Valiliğin emir vermesi üzerine uygulamayı başlattıklarını söyledi.

İMC televizyonu, IŞİD militanlarının Türkiye sınırı ihlal ederek Kobani saldırmak istediği anı canlı yayınlamıştı. IŞİD militanlarının Türkiye sınırından geçerek Kobani'ye saldırmak için konuşlandığı görüntüler "Türkiye'nin IŞİD'e verdiği desteğin açık ispatı" olarak nitelendirildi.(ANF)