Alman Devlet Televizyonu Kanal 1, IŞİD destek vermek için Türkiye üzerinden Suriye ve Irak'a giden militanların Gaziantep'te olduğu iddia edilen eğitim kampını görüntüledi.

ARD Panaroma programında Halil Gülbeyaz imzasıyla yayınlanan haberde, Gaziantep'te IŞİD için savaşmak üzere gençlerin kampta nasıl örgütlendikleri ve tel sınırlar üzerinden "kontrolsüz" bir biçimde Suriye ve Irak'a geçtikleri görüntülendi.

Haberde, Türkiye'de Kuzey Irak ve Suriye'ye geçişlerde kontrollerin "sıfır" noktasında olduğu belirtilerek, Almanya'dan yaklaşık 400 gencin IŞİD'e destek vermek için bu bölgelere gittikleri ifade edildi.

Hamburg'da İŞİD'e katılan ve üç Alevi kökenli ailelere refakatlık eden avukat Mahmut Erdem, Avrupa'dan gençlerin Türk İstihbaratı MİT operasyonuyla beyinlerinin yıkanıp kamplara götürüldüğünü ileri sürdü.

Hamburg'da 36 gencin IŞİD adına cihat için Suriye'ye savaşmaya gittiklerini ve bunlardan üçünün Alevi kökenli olduklarına dikkat çeken Erdem "IŞİD'e destek veren Müslüman gençlerin yanı sıra sayıları az da olsa bazı Alevi kökenli gençlerin de bu bölgeye gittiklerini biliyoruz. İŞİD gibi aşırı radikal islamcı örgütün en büyük düşmanı Aleviler. Özellikle tam anlamıyla kişilikleri oluşmayan ve iki kültür arasında bocalayan gençler birileri tarafından beyinleri yıkanarak, onlara cihat çağrısı yapılmaktadır. Gençlerin kişisel sorunları var. Burada aileleri suçlamamak lazım. Avrupa'dan gençlerin cihat adına savaşmaya gitmeleri vahim bir durumdur, sivil toplum örgütleri olarak acil çözüm önerileri getirilmelidir“ dedi.

Avukat Mahmut Erdem ayrıca ARD'ye verdiği demecinde Avrupa'da camilerin IŞİD için kaynak yuvaları olduğunu belirterek "Camiler terör yuvası olmaktan çıkmalı. MİT bu işin içinde. Herşey planlı ve organizasyonlu yapılıyor. Gençler Gaziantep'teki terör kampından Suriye ve Kuzey Irak'a götürülüyor. Sınırlarda hiç kontrol yapılmıyor" diye konuştu. (Oda tv)