'Şerko Ömer' kod adlı eski IŞİD üyesi, Amerikan dergisi Newsweek’e konuştu.

Defalarca gündeme gelen Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiği iddialarını destekleyen IŞİD militanı, "Komutanlarımız 'Türkiye ile tam bir işbirliğimiz var' diyordu" ifadelerini kullandı.

IŞİD militanı 'Şerko Ömer', babasının Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde “başarılı bir işadamı” olduğu belirtilerek Suriye’ye Özgür SuriyeOrdusu’na katılmak için gittiğini ancak zaman içinde kendisini IŞİD’de bulduğunu söyledi.

Şerko Ömer, “IŞİD komutanları, hiçbir şeyden korkmamamızı, Türkiye ile tam işbirliği içinde olduklarını söylüyordu” iddiasında bulundu.

Ömer, “IŞİD özellikle konu Suriye’deki Kürtlere saldırmaya gelince Türkiye’yi müttefiki olarak görüyordu. Kürtler Türkiye ve IŞİD’in ortak düşmanıydı. IŞİD Türkiye ile müttefik olmak zorundaydı çünkü sadece Türkiye üzerinden Suriye’nin kuzeyine ve Kürt bölgelerine savaşçılarını sevk edebiliyordu” diye konuştu.  

Türkiye'nin IŞİD'e desteği birçok kez gündeme getirilmiş, İMC Tv canlı yayında Türkiye'den Kobani'ye geçen militanları görüntülemişti.
Geçtiğimiz günlerde de DİHA servis ettiği fotoğraflarda askerler ile IŞİD militanları arasındaki 'sohbeti' göstermişti. Fototğraflar üzerine konu meclis gündemine taşınmıştı