Soner Aydın/ MERSİN

Emek Demokrasi Platformu Bileşenleri ve Alevi Kültür Dernekleri üyeleri IŞİD'in Suriye Hama kentinin Mabuca köyünde 48 Alevi yurttaşı katletmesini protesto etti. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen kitle “Dün Şengal, Kobane, Humus bugün Hama, Mabuca IŞİD’in kaliamlarına sessiz kalma” pankartı ve “Savaşa hayır”, “Asimilasyona hayır”, “Barış, aşiti, sulh”, “Savaş insanlık suçudur” dövizleri açtı.

'BÜTÜN HALKLARIN DÜŞMANI'

Kitle adına konuşan BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, IŞİD’in Ortadoğu’da ki bütün halkların düşmanı olduğunu belirterek, “Emperyalist güçlerin Ortadoğu halklarının başına musallat ettikleri, dinci, gerici ve insanlık tarihi boyunca emsali görülmemiş yöntemler kullanarak Ortadoğu halklarına karşı vahşice katliamlar yaparak, kadınları kaçırıp köle pazarları kurarak harem oluşturan IŞİD, El Nusra, El Kaide gibi cinayet şebekeleri Irak ve Suriye de katliamlarına devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

'YÜZ BİNLERCE İNSAN YAŞAMINI YİTİRDİ'

Emperyalist güçlerin Ortadoğu’da ki politikaları yüzünden yüz binlerce insanın yaşamını yitirdiğinin, köylerin, şehirlerin yerle bir olduğunun altını çizen Kaya, “Başta IŞİD olmak üzere bu bölgedeki cinayet şebekeleri Emperyalistler tarafından beslenip korunurken, ülkemizde de siyasal iktidar yani AKP tarafından ‘Hırçın çocuklar’, ‘Özgürlük savaşçıları’ direnişçileri olarak kamuoyuna lanse edilmeye çalışılarak bunların katliamları, cinayetleri, taciz ve tecavüzleri halkın gözünden kaçırılmaya çalışılmıştı” dedi.

Çok sayıda STK temsilcisin yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve HDP Mersin İl Eşbaşkanları’nında destek verdiği protesto alkış ve sloganlarla son buldu.