IŞİD, Türkiye’nin ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda geçen aylarda kaçırdığı iki Türkiye askerini yakarak katlettiğini öne sürdüğü bir video yayınladı.

IŞİD'in yayınladığı videoda Serter Taş ve Fethi Şahin'in yakılarak katledildiği görülüyor. IŞİD, El Bab'da rehin alınan Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Özel Kuvvetler mensubu Muhamed Duran'ı ise başlarına kurşun sıkarak öldürdü.
 
Videoda El Bab bölgesinde kaçırdığı 2 askerin yakalanış görüntülerine de yer verilirken, ayrıca bir IŞİD militanı Türkçe konuşarak, Türkiye'deki IŞİD üyelerinin saldırı yapmasını istiyor.

Suriye’de başlatılan ‘Fırat Kalkanı’ harekatı kapsamında El Bab’da IŞİD tarafından düzenlenen intihar saldırılarında 16 asker yaşamını yitirmişti.

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında yürütülen operasyonlarda Çarşamba günü 14, Perşembe ise 2 Türkiye askeri yaşamını yitirmişti.
 
24 Ağustos'ta başlatılan harekâtta bugüne kadar 37 Türkiye askeri hayatını kaybetti.
 
Öte yandan IŞİD, Türkiye’nin bölgeden çekilmemesi durumunda eylemlerine devam edeceği iddiasında bulundu.

IŞİD 29 Kasım günü akşam saatlerinde Suriye'nin El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında Türk askerlerine saldırarak Özel Kuvvetler Üyesi Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhamed Duran Keskin'i kaçırmıştı. Asker Serter Taş ise 1 Eylül 2015 tarihinden beri IŞİD'in elinde tutuluyordu.