IŞİD’in Irak’taki güçlerini Suriye’ye çektiği iddia ediliyor. Yerel kaynakların da doğruladığı bilgiler, Xendan internet sitesinde yer alıyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde yayın yapan Xendan internet sitesi, Irak Şam İslam Devleti’ne  (IŞİD) bağlı güçlerin Kerkük ve Celawla bölgesinden geri çekildiğini yazdı. Yerel kaynaklara dayandırılan haberde, 19 Ağustos günü IŞİD’in Kerkük civarı ile Celawla kasabasındaki askeri üslerini boşalttığı ve Sadiye köyüne doğru geri çekildiği iddia edildi.

Haberde örgütün bölgedeki en büyük askeri üssü olan Hiwece köyündeki Ebu Hasan Kampı’nı da boşalttığına dair bilgiler var. IŞİD’in Hiwece köyündeki güçlerini ise Ramadi kasabası ile Musul’a aktardığı iddia ediliyor.

Xendan sitesine bilgi veren yerel kaynaklar örgütün, kademeli olarak güçlerini Auriye’ye gönderme hazırlığı yaptığını söylüyor.

Bir diğer iddia ise örgütün lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin Suriye’ye geçme hazırlığı yaptığı, güçlerini de bu nedenle Suriye’nin Haseki bölgesine kaydırarak büyük bir saldırıya yöneleceğine dönük. IŞİD’in aynı tarihlerde Rojava ile Şengal arasındaki bağlantıları kesmek için saldırılarını yoğunlaştırması da bu gerekçeye bağlanıyor. (imc)