IŞİD, işgal ettiği Şengal’deki Ezidi Kürtlere dinlerini değiştirmek için 10 Ağustos’a kadar süre tanımıştı. Süre bugün doluyor. Dinini değiştirmeye yanaşmayan binlerce Ezidi Kürdü katliam tehlikesi ile yüz yüze.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve diğer Sünni silahlı grupların, işgal ettikleri Şengal bölgesinde yaşayan Ezidi Kürtlerin 10-8-2014 tarihine kadar, dinlerini değiştirerek Müslüman olmaları için tanıdığı süre doldu. IŞİD’e yakın kaynaklar, dinlerini değiştirmemeleri halinde rehin aldıkları dahil, işgal altında tuttukları yerlerde yaşayan tüm Ezidi Kürdleri katledeceklerini bildiriyor.

Edinilen bilgilere göre işgal edilen köylerde kalan binlerce Ezidi Kürdü, dinlerini değiştirmeye yanaşmayarak direniyor.

Basnews'in haberine göre; aktivist Eli Sincari, bölgede kalan Ezidilerin bu tehdit ve dayatma karşısında canları pahasına dinlerini değiştirmeyeceklerini ve topraklarını terk etmeyeceklerini söyledi.

Öte yandan Irak’taki Keldanilerin Başrahibi birinci Luis Sako Necef’te Şii dini lider el-Sistani ile görüşmesinin ardından bir açıklama yaparak, "IŞİD’in İslam adı altında bu topraklarda Şii, Kürd, Ezidi-Kürt, Hıristiyan, Şabek ve diğer farklılıklara karşı yaptırımların kesinlikle İslam dini ile bağdaşmıyor" dedi.

IŞİD ve diğer Sünni silahlı gruplar 3 Ağustosta Şengal’i işgal etmiş bu durum yaklaşık 290 bin kişinin evlerini terk ederek göç etmesine neden olmuştu. Binlerce Ezidi Kürdün topraklarını terk etmeyip Şengal’de kaldıkları belirtiliyor.