Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın girişindeki demir korkuluklarına kendilerini zincirleyen Yatağan işçilerine polis biber gazıyla müdahale etti. 15 işçi gözaltına alındı.

Kurtuluş Parkı'nda uzun süredir özelleştirme karşıtı eylem yapan Yatağan işçileri öğle saatlerinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na geldi. İşçiler burada kendilerine bakanlığın demir korkuluklarına zincirledi. ‘Yatağan Soma olmayacak’, ‘İş cinayetleri önlensin, özelleştirmeye, taşeronlaşmaya hayır’ döviz ve pankartları açtı. ‘Soma’nın hesabı sorulacak’ sloganları attı.

Grup adına yapılan açıklamada Soma’da hayatını kaybeden 301 maden şehidinin anıldığına dikkat çekilerek, “İş kazası kaza olmaktan çıkarılmalıdır. Taşeronda çalışma ölümden başka bir şey getirmedi. Soma’da yaşananlar özelleştirmenin ve taşeronlaşmanın kara yüzünü bir daha gösterdi. Vermiş olduğumuz mücadelemiz Soma’da yaşananlardan dolayı bir daha haklılığımızı ortaya koydu ve bizim neden bu onurlu mücadeleyi yaptığımız ortaya çıktı" denildi.

Bakanlık önünde 1 saat oturma eylemi yapacaklarını belirten işçilere polis biber gazıyla müdahale etti. Korkuluklara kendilerini zincirleyen işçilerin zincirleri demir kesme makasıyla kesildi. Gözaltına alınan 15 işçi karakola götürüldü.