Kars İcra Müdürlüğü, 29 Kasım 2019 tarihinde, HDP’li Kars Belediyesi’nin geçmiş dönemden kalan borçlarını gerekçe göstererek Kars Belediyesi çalışanlarının maaşlarının ödendiği Halkbank hesaplarına haciz koydu. Belediyecilik mevzuatı gereği işçi maaşlarının haczedilemeyeceğini belirten Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, ilgili kurumlara ve yargıya başvurduklarını, buradan sonuç alınamazsa konuyu Kars halkına referandumla soracaklarını ve halkın, hacze konu olan ihalelerle ‘yapılmamış da olsa yolun parasını ödeyin” derse görevi bırakacağını açıklamıştı.

Kars Belediyesi’nin Kars İcra Müdürlüğü ile görüşmeleri sonuç verdi. Halkbankası da belediye yetkililerine haczi kaldıracağını söyledi. Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen haberi dün gece sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı şu paylaşımla verdi:

“Maaş hesapları üzerindeki bloke kaldırıldı. İşçilerimiz yarın maaşlarını çekebilecekler. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı bir haftalık gecikme için özür diliyoruz.”

Gelişmeleri sormak için aradığımız Ayhan Bilgen şu açıklamayı yaptı, “Kars İcra Müdürlüğü ile görüşüldü. O blokenin konulamayacağı konusunda yazı bankaya iletildi. Banka, hesaptaki haczi kaldıracağını söyledi. İşçilerin maaşlarının bugün ödenmesini bekliyoruz.”