İstanbul Bağcılar'da TEM Otoyolu işçiler tarafından çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Bu eylemin, Kürtçe konuşan işçilere yönelik yapılan ırkçı saldırılara tepki amaçlı olarak yapıldığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre Bağcılar İstoç'un yanındaki Ege Yapı ve TOKİ'nin birlikte yaptığı inşaat firmasında 3 Kürt işçisi, Kürtçe konuştukları için kimliği belirlenemeyen 5 kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

Saldırıya maruz kalan işçilerin isimleri öğrenilemezken, bunlardan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olan birinin saldırıda hayatını kaybettiği, diğer ikisinin yaralandığı bildirildi.

Olayı duyan işçiler inşaat firmasının önünde toplanmaya başladı. Kısa sürede sayısı bine ulaşan işçiler, sesini duyurabilmek için Kanal D binası önüne doğru yürüyüşe geçti. Burada da bir süre eylemlerini sürdüren işçiler daha sonra, Mahmbutbey TEM yolunu trafiğe kapatarak oturma eylemine başladı.

İşçilerin TEM yolundaki oturma eylemi devam ediyor.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.



Türkiye'de Kürtler başta olmak üzere farklı kültürel, etnik ve inanç gruplarına yönelik ırkçı saldırılar karşısında hükümetler bugüne kadar ciddi bir tedbir almadı. Saldırganlar bir çok kez hükümet yetkilileri tarafından "yurttaş tepkisi" diye adlandırılarak meşrulaştırılmaya çalışıldı. Saldırılar cezasız kaldığı gibi, resmi açıklamalarla teşvik ediliyor. (ANF)