Referandumda "hayır" kullancağını açıkladığı için işine son verilen İrfan Değirmenci, Gezi eylemlerinde bu yana üzerinde baskı olduğunu söyledi. Son bir buçuk yılda yaşanan saldırılarda yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Değirmenci, "Keşke benim kariyerimin konuşulduğu kadar o insanlar konuşulsaydı" diye konuştu.

Kanal D, Referandumda “hayır” oyu vereceğini açıklamasının ardından İrfan Değirmenci’nin işine son verdi.

Değirmenci, Gazeteduvar'dan Özlem Akarsu Çelik'e konuştu. 

İşine son verilmesinin ardından çok sayıda destek mesajı aldığını aktaran İran Değirmenci, şunları söyledi:

“Dünden bu yana yüzler telefon, sayısız mesaj aldım, her birini okurken gözlerim yaşardı. Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Metin Feyzioğlu, Cumartesi Annelerini temsilen Meryem Göktepe, şehit anneleri, MHP’den bazı isimler, Tunceli Ovacık’ın komünist belediye başkanı Fatih Maçoğlu hepsi arayıp dayanışma duygusuyla iyi niyetlerini paylaştılar. Gün boyu sosyal medyada benim mesleğe nerede devam edeceğimle ilgili haberler döndü. Benim derdim herhangi bir yere geçmek ya da kariyer değil. Hiç kimse kariyerini düşünecek durumda da değil. Ülkenin çocukların geleceğini düşünüyoruz. Burada para kazanmam gider başka bir işi yaparım, ne olmuş? İnsan her türlü hayatta kalır. Sorun basın özgürlüğü veya gazetecilerin işsiz kalması sorunu değildir. Ortak vatanın geleceği sorunudur.”

‘GEZİ’DEN BU YANA ÜZERİMDE BASKI VARDI’

Son 4 yıldır üzerinde çok ciddi baskı olduğunu belirten Değirmenci, “Bugüne kadar son 4 yıldır, Gezi’den bu yana çok ciddi baskı vardı üzerimde. Biliyorsunuz geçen yıl ana haberde yayınlanan bir görüntüde pankart görünmesi nedeniyle hakkımda, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten 4 yıl 3 ay hapis istemiyle dava açıldı. Bütün bu sıkıntılarla bugüne kadar getirdim, buraya kadarmış” şeklinde konuştu.