Van sınırında İranlı kaçakçı Senar Khaledi'yi öldüren askerler, karısını öldürdüğü için ülkesinden kaçan bir başka İranlı'ya Türkiye'de kalması karşılığında yalancı tanıklık yaptırtmış!

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre Van sınırında İranlı kaçakçı Senar Khaledi’yi öldüren askerlerin, cinayet suçundan ötürü Türkiye’ye kaçan bir başka İranlı’yı bu suçu örtmek için ülkesine geri göndermeme karşılığında 'tanık’ olarak dinlettikleri anlaşıldı.

Savcılıkta kendisini “Senar Khaledi’nin üvey yeğeni” diye tanıtan ve “Bize askerler ateş etmedi” diye yalan beyanda bulunan S.M.’nin yakalandığı güne ilişkin tutanak ortaya çıktı. Tutanakta; S.M. adlı İranlı’nın ülkesinde eşini öldürdüğü ve idam edilmemek için Türkiye’ye kaçtığı, sığındığı bir evde yakalanıp savcılığa teslim edildiği belirtilirken, Senar Khaledi’nin ölümünden hiç söz edilmediği anlaşıldı. Savcılık da yalancı tanıklıkla ilgili soruşturma başlattı.

Van’ın Saray ilçesine bağlı Kapıköy köyünde 9 Ekim 2013’te, 50 asker kovaladıkları İranlı dört atlı kaçakçıya ateş etmiş, içlerinden Senar Khaledi vurularak öldürülmüştü.

Khaledi’nin öldürülmesinden sonra savcılık kaçakçıların kovalandığı sırada görevli olan askerler ve silahlarının listesini istemişti. Aynı gün verilen yanıtta, 25 askerin görev yaptığı ve 51 el ateş edildiği bildirildi. Askerlerden 23’ünün G-3 marka, ikisinin de Yavuz 16 ve Shotgun marta tüfek kullandığı belirtildi. Fakat yapılan otopsi ve balistik inceleme sonucunda, Khaledi’yi öldüren silahın 7. Hudut Bölük Komutanlığı’nın envanterine ait AK47 model ve H1375 seri numaralı Kaleşnikof silah olduğu ortaya çıktı. Ve silahın, askerlerce gönderilen listede yer almadığı ve savcılıktan saklandığı anlaşıldı. Silahın da 6. Hudut Alayı 2. Hudut Tabur Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Tuncay Şahin’e ait olduğu anlaşıldı. Şahin’in isminin savcılıktan saklandığı ve listeye konmadığı belirlendi.