İran'da, Irak sınırı yakınlarında 6,3 şiddetinde deprem meydana geldi.

Depremde can kaybı olup olmadığı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, sarsıntının merkez üssü Irak sınırındaki Kirmanşah eyaletine bağlı Serpulzehab. USGS, depremin 10 kilometre derinlikte gerçekleştiğini bildiriyor.

USGS’nin sarsıntı haritası, depremin İran ve Irak’ın yanı sıra Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan ve Kuveyt’te de hissedildiğini gösteriyor.

Okyanustan gelip Umman Körfezi’ni geçen, İran’ın boydan boya kat edip Türkiye içlerine kadar giren fay hattı, son dönemde hayli aktif. Geçen yılın sonlarında aynı noktada meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde 500’den fazla insan ölmüştü.

Tasnim Haber Ajansı'na göre, Bazvend, şu ana kadar sağlık merkezlerine başvuran yaralı sayısının 210 olduğunu duyurdu.

Bazvend, can kaybına dair henüz bilgiye sahip olmadıklarını, bölgede arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Depremden hasar gören binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yaralıların Serpol Zehab, Gilanigarb ve Kasrı Şirin kırsalından olduğu öğrenildi.

Komşu Irak'ın bazı kentlerinde hissedilen ve kısa süre paniğe neden olan depremde şu ana kadar herhangi bir hasar meydana gelmediği belirtiliyor.

Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamada, merkezi Kermanşah eyaletine bağlı Serpol Zehab kırsalında yerin 7 kilometre derinliğinde, yerel saatle 20.07'de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklanmıştı.