Birleşik Arap Emirlikleri’nden İstanbul’a giden Başaran Yatırım Holding'e ait özel jet düştü. 3'ü mürettebat 11 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, Jette Hüseyin Başaran'ın tatil için Dubai'de olan bekarlığa veda partisinden dönen kızı Mina Başaran ve 7 arkadaşının olduğu öğrenildi.

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya açıklama yapan Kiyar ilçesi Kriz Masası Müdürü Kademali Merdani, Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan ve İstanbul'a giden özel Türk uçağının ülkenin güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletine bağlı Kiyar ilçesinde düştüğünü ve uçaktaki 3'ü mürettebat 11 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın aktardığına göre; Başaran Holding'e ait Bombardier Challanger 604 tipi özel iş jeti İran'da düştü.TC-TRB kuyruk tescilli 17 yıllık uçakta iki pilot bir kabin görevlisi ve 8 yolcu vardı. Uçakta bulunan yolcular arasında Zeynep Coşkun, Ayşe And, Burcu Urfalı, Aslı İzmirli, Liana Hananel, Jasmin Baruh, Sinem Akay'ın bulunduğu öğrenildi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: ÖZEL JET, BAŞARAN HOLDİNG'E AİT

Ulaştırma Bakanlığı, İran'da bir Türk jetinin radardan kaybolduğunu bildirdi. CL-60 tipi özel jetin Başaran Holding'e ait olduğu kaydedildi. Açıklamaya göre, jette 8 yolcu 3 mürettabat bulunuyordu.

18 Şubat’ta İran'ın İsfahan kentindeki dağ kasabası Semirom yakınlarında bir yolcu uçağı düşmüş, düşen uçaktaki 65 kişinin tamamının öldüğü açıklanmıştı.

Yetkililer kaza yerine yardım ekiplerinin gönderildiğini duyurdu.

BAŞARAN HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Başaran Holding'e ait düşen iş jeti ile ilgili ilk açıklama Holding'e bağlı inşaat şirketinin Genel Müdürü Levent Tuna'dan geldi.

Hürriyet Dünyasının ulaştığı Levent Tuna "Uçuş bilgisinden benim haberim yoktu. Benim için de sürpriz oldu. Hala haberin doğru olduğuna inanmak istemiyoruz. Hüseyin Bey (Holding sahibi Hüseyin Başaran) şu an İstanbul'da" dedi.

Tuna'nın verdiği bilgiye göre Hüseyin Başaran'ın biri kız iki çocuğu bulunuyordu.