İran’da düşen Başaran Holding’e ait özel jette hayatını kaybeden 11 kişiden 9’u son yolculuklarına uğurlanıyor. 8 kişi İstanbul, 1 kişi Konya’da uğurlanıyor.

Liana Kalma Hananel için, Arnavutköy Musevi Mezarlığı’nda cenaze töreni yapıldı. Cenazeye Hananel’in çok sayıda yakını da katıldı. Hananel burada toprağa verildi.

Jasmin Baruh Siloni de törenin ardından Ulus Aşkenaz Musevi Mezarlığı’na defnedildi.

Ayşe And ve Aslı İzmirli ise Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlandı. İki arkadaş gözyaşlarıyla Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ayşe And ve Aslı İzmirli’nin cenazeleri saat 12.00 sıralarında Zincirlikuyu Camii’ne getirildi. Acılı aileler, cenazelerin camiye getirilmesiyle gözyaşlarına boğuldu. Cenaze aracından indirilen Ayşe And’ın tabutuna annesi Ayşıl Eke de gözyaşları içinde omuz verdi. Taziyeye gelenler cami avlusuna sığmadı.

TABUTLAR YAN YANA

Tabutları yan yana konulan her iki arkadaşın çiçek buketleri içindeki resimleri tabutun başında yer aldı. Başta aileler olmak üzere arkadaşları ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Cenazeye iş dünyasından çok sayıda isim de katıldı.

Ayşe And ve Aslı İzmirli için alınan helalliğin ardından öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Ayşe And’ın tabutuna cenaze aracına kadar omuz veren Bassam Houssami, nişanlısının tabutunu öperek uğurladı.

AİLELER CENAZELERİ ALDI

Mina Başaran ve Sinem Akay’ın cenazeleri Kozlu Gasilhanesi’nden alındı. Mina Başaran’ın cenazesini annesi Beril Başaran, kardeşi Can Başaran ve nişanlısı Murat Gezer tarafından alındı. Akay’ın cenazesi de yakınları tarafından alındı. Murat Gezer,  nişanlısı Mina Başaran’ın tabutunu cenaze aracına taşıdı.

Mina Başaran ve Sinem Akay’ın cenazelerini Kozlu Mezarlığı Gasılhanesi’nden aileleri aldı.

Mina Başaran, Sinem Akay ve Burcu Gündoğar Urfalı için İstanbul Ataköy 5. Kısım Camisi’nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törene Başaran’ın ailesi, nişanlısı Murat Gezer ile hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Baba Hüseyin Başaran kızının tabutuna bakarak uzun süre gözyaşı döktü.

Eda Uslu son yolculuğuna Beylikdüzü’nden uğurlandı. Hostes Eda Uslu’nun cenazesi Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’nden öğle namazı sonrasında defnedildi.

KONYA

Jetin ikinci pilotu Melike Kuvvet’in cenaze töreni Konya’da yapıldı. Melike Kuvvet’in tabutunun üzerine binbaşı rütbesi olan pilot tulumu bırakıldı. Melike Kuvvet’i, asker olan pilot ve subay arkadaşlarıyla ordudan uzaklaştırıldıktan sonra öğretim görevlisi olarak çalıştığı İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü öğrencileri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.


 
Melike Kuvvet’in cenazesi, kılınan namazın ardından Üçler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Anne Emine Kuvvet, kızının tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

Yüzbaşı rütbesindeyken ‘FETÖ kumpası’ iddiasıyla ordudan uzaklaştırılan Melike Kuvvet binbaşı rütbesiyle mayıs ayında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na geri dönecekti.

BURSA’DA TOPRAĞA VERİLECEK

Zeynep Coşkun yarın Bursa’da defnedilecek.

Düşen jette hayatını kaybeden kaptan pilot Beril Gebeş’in cenazesi için kimlik tespit çalışmaları ise İran’da sürüyor.