Irak'ın Selahattin ve Anbar kentlerinde havadan ve karadan düzenlenen operasyonlarda 75 IŞİD'li öldürüldü. Ölenler arasında IŞİD'in lider kadrosunda yer alan yabancı uyrukluk kişilerin de bulunduğu iddia edildi.

Irak Savunma Bakanlığı, Selahattin ilinin 70 kilometre kuzeyinde yer alan El Mishek Köyü ile Makhul dağları bölgesinde IŞİD'e ait kamplara havadan düzenlenen operasyonda IŞİD'in 7 kampının yok edildiğini, en az 30 militanın öldürüldüğünü açıkladı.

Irak Federal Polis Komutan General Raid Cevdet, IŞİD'in en tehlikeli 3 yabancı uyruklu keskin nişancının Selahattin'in Beyci kentinde öldürdüklerini bildirdi. Iraqiye TV'ye konuşan Cevdet, Beyci'de kalan birkaç IŞİD noktasının vurulduğunu söyledi.

Öte yandan ortak operasyonlar komutanları tarafından yayınlanan bildiride, Anbar'ın Felluce ilçesine bağlı El Gurme kasabasında Irak ordusu ve gönüllü askerlerden oluşan güçler tarafından yürütülen operasyonlara ABD öncülüğündeki koalisyona bağlı uçakların da havadan destek verdiği belirtildi. Operasyonda 17 IŞİD'linin öldürüldüğü 1'nin yaralandığı, örgüte ait 3 bina ile doçka destekli bir aracın da yok edildiği kaydedildi.

Anbar İl Meclis Başkan Yardımcısı Falih El İsavi, Anbar'a bağlı El Khalidiye bölgesinde IŞİD'e ait 13 zırhlı araçtan oluşan bir konvoy Irak hava kuvvetleri tarafından tespit edildikten sonra uçaklar tarafından vurularak yok edildiğini söyledi. İsavi, konvoyda bulunan 25 militanın da öldüğünü açıkladı.