Basın ofisinden yapılan açıklamaya göre Başbakan Haydar El İbadi, "Irak hükümeti olarak terörle mücadelemizde ortaklarımızdan silah ve eğitim konusundaki desteğin artmasını memnuniyetle karşılarız. Irak, IŞİD ve benzeri diğer suç örgütlerine karşı savaşacak yeteri sayı ve azimde insana sahip" ifadelerini kullandı.

İbadi, Irak'taki savaşın mezhepler, dinler ve etnik gruplar arasında değil, IŞİD'e karşı yürütülen bir savaş olduğunu aktardı.
'YABANCI GÜCE İHTİYAÇ YOK'
Öte yandan, Irak Meclisi'ndeki Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim ez-Zamili, Irak'a karadan girecek herhangi bir Müslüman veya Batılı askeri gücü reddedeceklerini ve onlarla IŞİD ile olduğu gibi savaşacaklarını söyledi.
IŞİD’e karşı savaşan Kürt kadınların hayatı belgesel oldu

Zamili, yaptığı açıklamada, "Irak, ordu, polis, Haşdi Şabi, Serayya es-Selam (Mukteda Sadr'a bağlı milis güç) ve gönüllülerden oluşan büyük yeteneklere sahip Irak halkının yerine savaşacak yabancı güce ihtiyaç yok" dedi.
Irak'a Arap ve batılı ülkelerden karada savaşacak askeri güç gönderilme iddialarına ilişkin Zamili, "Bu kötü bir plandır ve Irak halkı arasında fitne ekecek" ifadelerini kullandı.
Irak'ta, IŞİD'e karşı karada savaşacak Arap ve Batı ülkelerinden askeri birliklerin ülkeye getirilmesi için ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen senatörlerinden John McCain'in Başbakan İbadi'ye teklif sunduğu öne sürülmüştü.