Bayrağı indirmeye çalışırken polisler tarafından ayağından vurulan 28 yaşındaki Ali Uçkun, tutuklanarak konduğu cezaevinde ölü bulundu.

Cenazesi Adli Tıp Kurumu'na otopsi işlemleri için getirilen Uçkun’un cenazesi işlemlerin ardından ailesi tarafından alınarak, Küçükçekmece Mezarlıklar Müdürlüğü’ne getirildi.

Burada gazetecilere açıklama yapan ağabey Saadettin Uçkun, kardeşinin ölümüyle ilgili kafalarında sorular olduğunu söyledi. Türk adaletine güvenmediğini ifade eden Uçkun: "Olayın gece saat 01.00 sıralarında olduğunu, kardeşimin kendisini banyoda astığını cezaevi yetkilileri bize söyledi. Kendisi tek kişilik koğuşta kalıyordu. Bu olayla ilgili kafamızda soru işaretleri var. Yüzde 80 sağlık dengesi yerinde olmayan bir insan, nasıl olur da cezaevinde tutulur? Adli Tıp raporundan sonra cenazemizi aldık, ancak ayağında demir parçası olduğu gerekçesiyle geri çağırdılar. İnceleme yapıldı ve tekrar cenazemizi aldık. Ben Türk adaletine inanmıyorum. Madem intihar etmiş, o görüntüleri basın mensuplarıyla paylaşsınlar. Herkes görsün" dedi.

Ali Uçkun’un cenazesi, yapılan işlemlerinin ardından toprağa verilmek üzere Muş’a gönderildi.