Uluslararası Polis Teşkilatı'nın (Interpol), Türkiye tarafından çıkartılan 50'ye yakın kırmızı bülteni askıya aldığı iddia edildi.

Türkiye’nin kırmızı bülten kararı çıkardıkları arasında Adil Öksüz, Mihraç Ural ve PYD eski eş başkanaı Salih Müslim bulunuyor.

Sabah gazetesinden Erkam Çoban'ın haberine göre Türkiye, yurt dışında olduğunu değerlendirdiği bazı kişiler için adli makamlarca acil yakalama talebinde bulundu. Eş zamanlı olarak ‘FETÖ’ firarisi Adil Öksüz, eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim, THKP-C Acilciler üyesi Mihraç Ural gibi isimlerin bulunduğu 50'ye yakın kişi ile ilgili kırmızı bülten çalışmaları başlattı. 

Hazırlanan dosyalar Interpol'e gönderildi. Interpol'ün de talepler doğrultusunda dosyaları 'siyasi' bularak beklemeye aldığı belirtildi.

Kırmızı bülten talepleri onaylansaydı Interpol, kendisine üye 170 ülkeye bunu yayımlayacak ve Türkiye'nin istediği birçok kişi hakkında yakalama kararı verilecekti.

Interpol, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’nin “aranan şahıslar” veri tabanına giriş yetkisini askıya almıştı. Bu kararın sebebi, Emniyet Müdürlüğünün, darbe girişimiyle ilgili 60 bin kişinin ismini Interpol’e bildirerek “güven sorunu oluşturmasıydı.”

Kaynak: Sabah