Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Deniz Feneri Davası'ndan el çektirilen üç savcı hakkındaki iddianameyi kabul etti.

 

İddianamede Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanmak, diğer savcılar Abdülvahap Yaren ile Mehmet Tamöz'ün ise görevi kötüye kullanmak suçundan cezalandırılmaları talep ediliyor.

 

İddianamede savcılar Yaren ve Tamöz'ün de yasaya aykırı hareket ettikleri savunularak, yürütmekte oldukları soruşturmada mahkeme kararının ret kısımlarının kapatılarak ilgili yerlere göndermek suretiyle usül ve yasaya aykırı hareket etmişlerdir ifadeleri yer alıyor.

 

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesinin dava açılmasına karar vermesinin ardından üç savcının yargılanması için iddianame Yargıtay 11. Ceza Dairesine gönderilecek.

 

Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcılar Naci Türkaslan, Abdülvahap Yaren ve Mehmet Tamöz şüphelilerin avukatlarının şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmadan el çektirilmişti. HSYK da savcılar hakkında kovuşturma açılmasına karar vermişti.

 

"YENİ SARIKAYA'LAR OLMAYACAK DENMİŞTİ İNŞALLAH YENİ SARIKAYA'LAR BİZ OLMAYIZ"

İddianamenin ardından görüştüğümüz Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz, "Benim Allah'ım çok büyük, bunu herkes bilsin" dedi.

 

Deniz Feneri Davası'ndan el çektirilen Cumhuriyet Savcılarından Nadi Türkaslan da, Habertürk yargı muhabiri Yasemin Güneri'ye konuştu.

 

Türkaslan, "Yeni HSYK önceki HSYK hataları üzerine kurulmasın. 'Yeni Sarıkayalar olmayacak' demişlerdi, inşallah yeni Sarıkayalar biz olmayız" dedi.

 

Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, 'Şemdinli olayları' için hazırladığı iddianame sonrasında HSYK tarafından görevden ihraç edilmişti. 12 Eylül referandumu sonrasında ise Ferhat Sarıkaya'nın tekrar mesleğe dönme yolu açılmış ve Sarıkaya mesleğine geri dönmüştü. (Habertürk)