Ankara’da Barış Mitingi’ne yönelik olarak düzenlenen bombalı saldırı ve katliam, İngiltere ve Avusturya’da düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir araya gelen binlerce barış yanlısı kişinin düzenlediği eyleme politikacılar ve demokratik kitle derneklerinin temsilcileri de katılarak destek verdi.

Avusturya Sosyal Demokrat Partisi’nden Andreas Schiller, Milletvekilleri Nurten Yılmaz, Tanya Weseley, Şenol Akkılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Maria Vasilako, Yeşiller Avrupa Parlamentosu Milletvekili Ulrike Vinaczek eylemde yaptıkları konuşmada Ankara’da bugün gerçekleştirilen katliamı kınadı.

Avusturyalı temsilciler AKP ve Erdoğan’ın politikalarını eleştirirken, protestoyu düzenleyen kitle adına yapılan açıklamada Türkiye’deki gelişmelerin kaygıyla izlendiği, barış görüşmelerinin yeniden başlatılması ve Kürt sorununun demokratik bir şekilde çözülmesi çağrısı yapıldı.

DİDF adına yapılan konuşmada emekçi halkların bu saldırılar karşısında geri adım atmayacağı ve AKP iktidarına karşı mücadelenin yükseltilmesi gerektiği belirtildi.

Başkent Viyana’da trafiğin ulaşıma kapatıldığı eylem, kent merkezindeki opera binasına önüne doğru gerçekleştirilen Barış Yürüyüşü ile tamamlandı.

LONDRA’DA HALK BARIŞ İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Ankara’daki Barış Mitingi’ne yönelik olarak düzenlenen bombalı saldırı ve katliam, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen eylemle de protesto edildi.

Londra kent merkezi Woodgreen'de bir araya gelen üç bini aşkın barış yanlısı gösterici, “Soykırımı durdurun” yazılı pankart açtı.

Kitle adına yapılan açıklamada, Türkiye’de halklara yönelik olarak uygulanan baskı rejiminden vazgeçilmesini talep eden protestocular, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl bir şekilde çözülmesi yönünde çağrıda bulundu.

Açıklamada ayrıca, Türkiye’nin de imzalamış olduğu uluslararası İnsan Hakları sözleşmelerine atıfta bulunularak, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride son verilmesi talep edildi.