Şair İlhan Çomak'ın, yeniden yargılandığı dava da "müebbet" hapis cezasının onanmasına tepki gösteren, İngiltere Barosu İnsan Hakları Komisyonu üyesi Av. Mangaret Owen, "Türkiye'nin bu kadar karanlık olduğuna hiç tanıklık etmemiştim" diyerek, hukuksuzluğa dikkat çekti. 

22 yıldır tutuklu olan şair İlhan Çomak'ın, yeniden yargılandığı davanın bugünkü karar duruşmasında, mahkeme heyetinin önceden verilen "müebbet hapis" cezasını onaması, Çağlayan Adliyesi önünde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. 

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Burası da Adalet Sarayı olduğu için yine Saray'dan hukuk çıkmadı" diyerek başladığı konuşmasına "Hukuk Saray'a bağlı" dedi. "Hukuk biat etmiş" diyen Kerestecioğlu, "direne direne kazanacağız" diye konuştu. "Kürt halkının yıllarını, hayatlarını çalmak istiyorlar" diye devam dene Kerestecioğlu, "Bu ülkeyi umutsuzluk bataklığına çevirmek istiyorlar. Umutsuz olmayacağız. Her şeye rağmen dik olacağız, dik olmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman yılmayacağız" dedi. 

Duruşmayı takip eden İngiltere Barosu İnsan Hakları Komisyonu üyesi Av. Mangaret Owen ise, "Türkiye'nin bu kadar karanlık olduğuna hiç tanıklık etmemiştim. Bugün duruşma salonunda gördüklerime inanamıyorum. Bu genç şairi 20 yıl cezaevinde tutarak hayatını çaldılar. Dünyaya güzel katkılar sunmasına engel oldular. Tek başıma da burada olsam bu durumu ve kararı İngiltere'de, Avrupa'da duyuracağım" diyerek desteğini sundu.

KAYNAK: DİHA