’www.insanlikaniti.com’ sitesini kuran ’Kafkasya Kültürleri Araştırma Merkezi ve PolitiKars.com’ öncülüğünde dün imza kampanyası başlatıldı. İnsanlık Anıtı’nın yıkılmaması için siteye girenler, ’Desteklemek için tıklayın’ butona bastıktan sonra ad ve soyadı ile mesleği ve bulunduğu kenti, e- mail adresini yazarak kampanyaya destek verebiliyor.

’Kafkasya Kültürleri Araştırma Merkezi yönetim kurulu Başkanı Ali İhsan Alınak, kampanya ile ilgili internet sitesinde şu açıklamayı yaptı:

"Kars’taki İnsanlık Anıtı ile ilgili olarak ’Ucube’ benzetmesi ile başlayan linç hareketini vicdanen kabul etmiyorum. 2011’lerin dünyası hoşgörüden yoksun bir süreç yaşıyor. Bu anıt için uygulanan adaletsizliği reddediyor ve İnsanlık anıtı için imza vererek yaşatılmasını istiyorum. Temel amacımız ‘ucube’ tartışmaları gölgesinde kalan ve sağduyudan uzak, barışa olan özlemlerimizi dile getirmektir. Kafkasya’da barış, Türkiye’de demokrasi ve insan hakları temelinde bu kampanyanın geniş katılımlı bir şekilde ilerlemesini bekliyoruz."

DHA