Abdullah Öcalan'ın avukatları Mazlum Dinç, Rezan Sarıca ve Hüseyin Boğatekin'in müvekkilleri ile haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirmek için Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı başvuruya olumsuz yanıt verildi.

Görüşme talebini 131. kez reddeden İmralı Cezaevi İdaresi, 'gemi bozuk' iddiasıyla görüşmenin gerçekleştirilemeyeceğini avukatlara bildirdi. Öcalan'ın avukatlarının 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana yaptığı başvurular, "Gemi bozuk", "Hava muhalefeti" gibi iddialarla engelleniyor.

BÜLENT ARINÇ ARZU ETMESİ DURUMUNDA ÖCALAN AVUKATLARIYLA GÖRÜŞEBİLİR DEMİŞTİ

Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Öcalan'ın herhangi bir konuda avukatlarıyla görüşmeyi arzu etmesi durumunda, bu imkanın Adalet Bakanlığı'nca sağlanmasının mümkün olduğunu belirtmişti.

Arınç, "Bunun imkan içerisinde olması tamamen hukuk çerçevesinde kararlaştırılacak bir konudur," demişti.

'İKİ AVUKAT ADALET BAKANLIĞI'NA ÖCALAN'LA GÖRÜŞMEK İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU'

Radikal'in haberine göre ise, Öcalan’la görüşmek için iki avukatın Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduğu, görüşme için olumlu yanıt gelmesi durumunda ise Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) “açlık grevlerini bitirin” çağrısı yapacağı iddia ediliyor.