Avukatları ve ailesi tarafından yapılan görüşme başvurularının reddedilmesi nedeniyle kamuoyunun hakkında herhangi bir bilgi sahibi olamadığı PKK Lideri Abdullah Öcalan'a dair kaygıları daha da büyüten bir karara imza atıldı.

DİHA'nın haberine göre; Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Bursa 1. İnfaz Hakimliği, İmralı Adası'nda tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile diğer mahkumların her türlü ziyaretçi, yazılı haberleşme ve telefon görüşmeleri haklarını Olağanüstü Hal 'OHAL' süresince yasakladı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Bursa 1. İnfaz Hakimliği'nden "20 Temmuz 2016 günü itibari ile 3 aylık süreyle OHAL ilan edildiği, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde hükümlü olarak bulunma, terör örgütü PKK'nın lideri konumunda olan, yıllarca ülkemizde ve yurt dışında kanlı eylemler yapan hükümlüler bulunduğu; bu aşamada örgüte ülkemizi zora sokacak emir ve talimat verebileceği değerlendirildiği, 5275 sayılı ceza ve güvenlik tedbirlerini infazı hakkında ki kanunun 114/2-3 fıkralarınca, 115/1-b bendince, 59/4 fıkralarından belirtilen önlemler ve kısıtlamalar uyarınca; İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülerin; ziyaretçi kabulünün yasaklanmasına, yazılı haberleşmeleri ile telefonla görüşmelerin kısıtlanmasına, dışarı ile ilişkisinin, ziyaretçi kabulünün ve telefon görüşmelerinin kısıtlanmasına, avukatlarının vereceği belgelerinin kısıtlanmasına…" şeklinde talepte bulundu.

'HUKUKİ İNANDIRICILIĞI BULUNMAMAKTADIR'

Bursa 1. İnfaz Hakimliği tarafından OHAL gerekçe gösterilerek, 3 ay boyunca görüş yasağının getirilmesi kararına Asrın Hukuk Bürosu, yaptığı yazılı açıklama ile tepki göstererek “Hukuki dayanaktan yoksun bu karara itirazımızı en kısa sürede yapacağımızı ve büro avukatları olarak müvekkilimiz ile görüşmek için her gün başvuru yapacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan yazılı açıklamada, "Her şeyden önce belirtmek gerekir ki yukarıda anılan kısıtlamalar yıllardır süregelen uygulamalardır ve bu yönüyle İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda askeri darbe öncesi ve sonrası uygulamaları arasında bir fark bulunmamaktadır. Dolayısıyla kararın bir hukuki inandırıcılığı bulunmamaktadır" denildi.