İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast düzenleneceği iddiasıyla İmamoğlu’nun koruma sayısının artırıldığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği ile koordineli şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun güvenlik çemberinin yeniden ele alındığı iddia edildi.

Odatv'nin haberine göre IŞİD tarafından Ekrem İmamaoğlu'na suikast düzenleneceği bilgisinin edinildiği ifade edildi. Suikast emri verenin IŞİD’in sorumlu düzeyde faaliyet gösteren yöneticileri olduğu açıklandı.

İmamoğlu’nun tüm koruma ekibinin uyarıldığı ve kendisine de bilgi verildiği ifade edildi. İçişleri Bakanlığı ve Valilikle koordine olunarak güvenlik çemberi yeniden ele alındıktan sonra İstanbul Valiliği emriyle Ekrem İmamoğlu’nun koruma sayısının artırıldığı belirtildi.

İddiaya göre suikast girişiminde bulunmak için görevlendirilen IŞİD militanları son anda yakalandı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir  Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast hazırlığı yönündeki haberlere  ilişkin açıklama yayımladı. Söz konusu açıklamada, "Haberde yer aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir." ifadeleri yer aldı.

Emniyet'ten konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan “İMAMOĞLU’NA yönelik suikast emri verilen DEAŞ Militanları yakalandı” haberi ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun bulunmuştur.

Dönem dönem kamu görevlilerine, devlet büyüklerine, korumaya tabi şahıslara, görevleri nedeniyle veya kamunun gündeminde olan sansasyon yaratabilecek kişi, kurum ve yerlere yönelik bu tür duyumlar ve ihbarlar gelmektedir.

Bu duyumlar veya ihbarlar ilgili kişiler ile paylaşılır ve bunların her biri bilgilendirilir. Bu konuda birimlerimiz tarafından gerekli tedbirler alınır.

Haberde yer aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir.

PKK/PYD, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C dahil olmak üzere tüm terör örgütlerine yönelik çalışmalarımız milletimizin huzuru ve ülkemizin güvenliği için kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."