Mardin'in Midyat İlçesi'nde kaldığı öğrenci yurdunda 14 yaşındaki erkek çocuğu C.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan yurt görevlisi ve öğrencilere Kur'an dersi veren H.K.'nin yargılanmasına, güvenlik nedeniyle Balıkesir'de devam edilecek.

Midyat'ta geçen Mart ayında öğrenci yurdunda, lise 9'uncu sınıf öğrencisi C.A.'ya tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan ve 'nüfuzu kötüye kullanılmak suretiyle çocuğun zincirleme olarak nitelikli cinsel istismarına teşebbüs' ve 'silahla basit yaralama' gerekçesiyle 36 yıla kadar hapis cezası istenen yurt görevlisi H.K.'nin yargılanması, Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Yurt görevlisi olan ve aynı zamanda öğrencilere Kur'an dersi veren H.K.'nin tutuklu olarak yargılandığı ve çok sayıda sivil toplum örgütünün de takip ettiği dava ile ilgili Midyat Ağır Ceza Mahkemesi, güvenlik gerekçesiyle nakil kararı verdi.

Mahkeme nakil kararı ile ilgili gerekçesinde, sanık avukatının yargılama sırasında kamu güvenliği nedeniyle dosyanın başka bir yere naklini talep ettiği vurgulandı.Talebin Yargıtay'a gönderildiğini belirten mahkeme, Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin dava dosyasının kamu güvenliği nedeniyle Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakline karar verdiğini belirtti.

Midyat Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay kararı dikkate alınarak dosyasının kamu güvenliği nedeniyle Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verildiğinin gerektiğini ifade etti.