Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 281. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, gazeteci Tuncay Özkan ve emekli orgeneraller Hasan Iğsız ile Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 41 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara GATA'da tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

SAVCI MÜTALAASINI SUNDU

Dört yıldan fazla bir zamandır devam eden, davada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, esas hakkındaki görüşünü mahkemeye sundu.

2271 sayfadan oluşan mütalaada Pekgüzel, ''Ergenekon terör örgütünün varlığının sabit olduğu anlaşılmıştır'' dedi.

BAŞBUĞ, IĞSIZ, TOLON, TAŞDELER VE ÖZKAN'A MÜEBBET

'Ergenekon'' davasına giren Cumhuriyet savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, esas hakkındaki mütalaasında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Orgeneral Nusret Taşdeler, gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın TCK'nın 312/1'inci maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

ARSLAN'A 4 KEZ MÜEBBET

2006 yılında bir kişinin yaşamını yitirdiği, üç kişinin ise yaralandığı Danıştay Saldırısı'nın faili ve Ergenekon davası zanlısı Alparslan Arslan hakkında da, dört kez müebbet hapis cezası istendi.

Sedat Peker, Semih Tufan Gülaltay, Mehmet Bora Perinçek, Ali Yasak, Emin Şirin, Güler Kömürcü Öztürk ve Tanju Güvendiren'in de bulunduğu 96 sanığın ise ''Ergenekon terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7.5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istendi.

Savcı, Bedrettin Dalan ve Turhan Çömez'in dosyalarının ayrılmasını istedi. (NTVMSNBC)