Erol Ölmez, Ergenekon soruşturması kapsamında 26 Ocak 2008 tarihinde tutuklandı, 19 Ekim 2009 tarihinde tahliye oldu. Silivri'de 20 ay tutuklu kaldı. Erol Ölmez, Fatih Çarşamba'daki İsmailağa cemaatine sızmaya çalışan ekibin arasında yer aldığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Ölmez Yeni Akit gazetesine konuştu. İşte o röportajdan bazı bölümler:

"İLKER BAŞBUĞ İÇERİDEKİLERİ SATTI"

Örneğin Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde İlker Başbuğ'un yaveri Kuva-i Milliye Derneği'ne devamlı gelip giderdi, yanımızda otururdu, giderdi. İlker Başbuğ sözünü tutmadı, korktu. Bazen bizi savundu, bazen de hem savunuyormuş gibi gösterdi ama savunmadı. İlker Başbuğ içeridekileri sattı…

“SAKAL BIRAKIP CÜBBE GİYDİM”

- “Benim görevim cemaat ve tarikatçılarla beraber olmaktı. Arapça ve Kur'an'ı çok iyi bilmem gerektiği söylendi ve bir eğitmen tarafından Arapça ve Kur'an'ı öğrendim. Sakal da bıraktım, cübbe de giydim.”

“YAZICIOĞLU ÇOK ŞEY BİLİYORDU, ÖLDÜRÜLDÜ”

- “Muhsin Yazıcıoğlu çok şey biliyordu. Aynı zamanda elindeki bilgi ve belgeleri yavaş yavaş Savcı Zekeriya Öz'e sunacaktı. Yazıcıoğlu hedefteki adamdı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü tesadüflerle dolu değildir. Zaten planlanmıştı, bu bir gerçek. Helikopter düşmese, kafasına sıkacaklardı veya zehirleyeceklerdi.”

“ERGENEKON'UN İKİ NUMARALI ADAMI ‘ÇERKEZ ALİ'DİR”

- “Ergenekon 11 kişilik konseyden kurulmuştur. Çerkez Ali, konseyin ikinci adamıdır. Askerî kanadın beynidir, ikinci adamdır. Çerkez Ali, Ergenekon'un iki numaralı ismidir. Şu an İstanbul'da yaşıyor. Ergenekon'un parasını çalıştıran kişi Mehmet Emin Karamehmet'tir.”

ESAS TAKIM DIŞARIDA

“İçeridekiler (Silivri'de tutuklu bulunanlar) Ergenekon tarafından kullanılmış insanlardır. Ergenekon'un esas beyni dışarıda...”


internethaber