Çizgi roman ağırlıklı dijital çocuk dergisi GOG, Kürtçenin Kurmanci ve Zazaca lehçelerinde yayın hayatına başladı.

Adını eski bir Kürt çocuk oyunundan alan GOG, pek çok eğlenceli karakterin maceraları ve eğitici içerikleriyle, 7-14 yaş grubuna yönelik.

Karınca’nın aktardığına göre, GOG’da Red Kit, Yakari, Thorgal ve Milo’nun hikayeleri de yer alıyor.

Düzenli çizerleri arasında ‘Qirix’ karakteriyle Doğan Güzel’in, ‘Orası Öyküleri’yle Ender Özkahraman’ın, ‘Kim Bu’ serisiyle İmam Cici’nin de bulunduğu GOG’da, Evdal Can’ın yazıp çizdiği ünlü Mezopotamya efsanesi Şahmaran ilk kez çizgi roman olarak okurlarıyla buluşuyor.

İlk sayısında dünyaca ünlü İsrailli sanatçı Asaf Hanuka’nın bir hikayesinin de yer alan 48 sayfalık dergide, insanlık tarihini değiştiren bilim insanları ve sanatçıların hayat hikayeleri, çizgi karakter analizleri, kitap, bilim ve sanat haberleri de yer buluyor.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni İmam Cici, GOG ile anadillerinde eğitim göremeyen çocuklar için dillerini geliştirebilmelerine yardımcı olacak alternatif ve özgün bir mecra yaratmayı, aynı zamanda Kürt yazar ve çizerlere kendi dillerinde üretim yapabilecekleri bağımsız bir platform sunmayı amaçladıklarını dile getiriyor.

Yayın hayatına dijital olarak başlayan GOG’u okura bir süre sonra basılı olarak da yayımlamayı planladıklarını belirten Cici, Kürtçe çizgi roman kültürü oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla yerli ve yabancı sanatçıların Kurmanci ve Zazaca çizgi roman albümlerini yayımlayacaklarını da kaydediyor.

Aylık olarak hazırlanacak online dergi GOG’a “www.gog-weneroman.com” adresinden ulaşılabiliyor.