Banu Güven’in sunduğu Artı Haber’e telefonla katılan Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, kayyum ataması sonrası Bugün ve Kanal Türk’ün kapatılmasına
ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Askeri darbeleri de gördük, o zaman TRT vardı 12 Eyül’den sonra. Askerle gidip TRT’yi teslim almışları, neticede TRT bir devlet kurumuydu,” diyen Ilıcak, ilk defa televizyonları polis zoruyla girip işgal eden bir iktidarla karşı karşıya olunduğunu belirterek, “Bu, sivil darbenin bir tezahürüdür” ifadelerini kullandı.

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Kanal Türk ve Bugün’e baskınlara yönelik, “Eğer 1 Kasım’da parlamento çoğunluğu muhalefetin eline geçmezse Türkiye’de çok daha korkunç şeyler olacak,” yorumunda bulundu.

‘ACIMIZ MÜŞTEREK, MÜCADELEMİZ MÜŞTEREK OLMALI’

Ilıcak, “HDP binalarına saldırıları da kınadık; Ankara Katliamı, Cizre Katliamı ve niceleri. Türkiye’de bu birden olmuş bir hadise değil. Faşizmin ayak seslerinden bahsediyoruz. Bu da bunun son halkası. Aslında hepimizin acısı müşterek ve mücadelemiz de müşterek olmalı,” diye konuştu.

‘SOLCULAR GİBİ ZULME DİRENMEYİ ÖĞRENİYORUZ’

“Solcu arkadaşlarımız gibi zulme direnmeyi öğreniyoruz” ifadesi de sorulan Ilıcak, “12 Eylül’e karşı da direndim, 28 Şubat’ta da. Genelde dindar muhafazakar insanlar otoriteye karşı daha çabuk teslim olurlar. Büyük bir mücadele yürütmezler ya da biz şahit olmadık. Kanalı basanlar da böyle bir direnişle karşılaşacaklarını düşünmüyorlardı. Bugün ve Kanal Türk kanalının anahtarlarının teslim edileceğini belki düşünüyorlardı, ama 16 metre karede bir Gezi direnişi sergilendi. Medyanın iffetini korumaya gayret ettiler,” dedi.

‘EĞER PARLEMONTO ÇOĞUNLUĞU MUHALEFETE GEÇMEZSE KORKUNÇ ŞEYLER OLACAK’

Yayına müdahale etmenin, yayın politikasını değiştirerek yayını AK Parti lehine dönüştürmek anlamına geldiğini belirten Ilıcak, 1 Kasım seçimlerine işaret ederek şunları söyledi:

“1 Kasım çok önemli. Eğer 1 Kasım’da AK Parti azınlığa düşürülemezse, koalisyona zorlanarak ve parlamento çoğunluğu muhalefetin eline geçmezse Türkiye’de çok daha korkunç şeyler olacak.”

(İMC)