Van İpekyolu İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın, İpekyolu Belediye Eşbaşkanlığını kazanan ve mazbatasını alan HDP’nin adayı Azim Yacan hakkında, seçimleri kazandıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) göndermek üzere Van Emniyet Genel Müdürlüğü’ne araştırma yapılması konusunda yazı gönderdiği ortaya çıktı.

İlçe Seçim Kurulu’nun 12 Nisan tarihinde gönderdiği yazıya, Van Emniyet Genel Müdürlüğü 13 Nisan tarihinde “Gizli” ibareli belgeyle yanıt verdi.

İlgili yazıda Yacan’ın 29 Nisan 2017 tarihinde KHK ile kapatılan İpekyolu Haber Gazetesi’nde muhabir olarak çalıştığı, 27 Nisan 2016 tarihinde KHK ile kapatılan Van TV’de editör olarak çalıştığı, 29 Ekim 2016 tarihinde KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) muhabirlik yaptığı ve KHK ile kapatılan Azadiya Welat gazetesinde çalıştığına dair somut belgeler elde edildiği ifadeleri yer alıyor.

Emniyetin Yacan hakkında hazırladığı belgede ayrıca “silahlı örgüte yardım etme ve üye olma” suçundan yargılandığı ve beraat ettiği bilgisi de yer alıyor.

31 Mart seçimlerinde 76 bin 372 oy ile yüzde 54.47 oranıyla İpekyolu Belediye Eşbaşkanlığı’nı kazanan Azim Yacan, emniyetin gönderdiği yazıdan 4 gün sonra mazbatasını aldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı