Adana’nın Ceyhan ilçesindeki M Tipi Kapalı Cezaevinde 15 yaşındaki F.O.’ ya yönelik cinsel istismarla ilgili cezaevi yönetiminin gerekli önlemleri almadığını görgü tanıkları da doğruladı.  Bir infaz koruma memuru, “Koğuş değiştirme talebi kabul edilmedi” dedi.

Cezaevinden, yaklaşık 1 ay önce tahliye olan F.O., koğuş içerisinde günlerce cinsel istismara uğradığını anlatmıştı. F.O, tüm taleplerine rağmen cezaevi yönetiminin koğuş değiştirme talebini dikkate almadığını, kendisini korumaya yönelik adım atmadığını söylemişti.

Bahçegül Ercan'ın Evrensel'de yer alan haberine göre ismini vermek istemeyen bir infaz koruma memuru şunları söyledi: “Çocuklar ıslah edilebilir ya da topluma yeniden kazandırılabilir gözüyle bakılmıyor, azılı suçlu olarak görülüyorlar. İletişime geçilmiyor ve baskı kurulmaya çalışılıyor. Çocuklara her an bir suç işleyecekmiş gibi bakıldığı için toplu olarak tutulmaya çalışılıyor. Koğuş değiştirme gerekçesi de üst makamlarca sorulacağı ve bundan korkulduğu için pek değiştirilmek istenmiyor”