Emniyet, Ankara'daki barış mitingini kana bulayan iki canlı bomba ile birlikte hareket ettiğini belirlediği ve haklarında soruşturma başlatılan firari 9 kişi için alarma geçti.

Ankara Garı önünde eş zamanlı saldırı yapan iki canlı bombadan birinin Suruç katliamını yapan Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz olduğu ortaya çıkmıştı. 

Alagöz’ün Gaziantep’teki buluşma noktasında hücre evinden çıkarken görüntüsünün kaydedildiği anlaşıldı. Aynı görüntülerde, soruşturma kapsamında aranan 9 kişinin bir bölümünün de olduğu belirlendi. Alagöz’ün Ankara Garı’nda “yarım” olarak nitelenen görüntüsü de bulundu.

1.70 BOYLARINDA

İkinci canlı bombanın önce bir başka isim olduğu ortaya atılmış ancak daha sonra bu kişinin yabancı uyruklu olduğu anlaşılmıştı. DNA eşleştirmesi yapılamadığından kimliği saptanamayan 2. canlı bombanın eşgali, ifadeler doğrultusunda netleştirildi ve robot resmi çizildi.
Robot resim doğrultusunda bu kişinin kimliğini belirleme çalışmaları sürüyor. Robot resimle birlikte, 2. canlı bombanın eşgal tarifi “30 yaşlarında, siyah dağınık saçlı, siyah gözlü, 1.70 civarında, tahminen 70-75 kg. ağırlığında, yüzü hafif çöküntülü, Arapça ve kısık sesle konuşuyor” şeklinde yapıldı.  (Radikal)