Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında mahkemeye sevk edilen bakan çocukları Kaan Çağlayan, Barış Güler ve işadamı Rıza Sarraf'ın da aralarında olduğu 14 kişi tutuklandı. 21 kişinin mahkemedeki sorgusu ise devam ediyor.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili süreç devam ediyor.

Tutuklananlar arasında İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve işadamı Rıza Sarraf da var.

Aralarında işadamı Ali Ağaoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve üç bakanın oğlunun da bulunduğu 71 kişi dün, sorgulanmak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti.

Savcılık sorgusunun ardından 22 kişi serbest bırakıldı. İşadamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında olduğu 4 şüpheli hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Şüphelilerden; İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve işadamı Rıza Sarraf'ın da aralarında bulunduğu 49 kişi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bu 49 kişiye; 'Altın kaçakçılığı', 'rüşvet almak-vermek', 'imar kirliliği', 'kara para aklama', 'sahtecilik', 'görevi kötüye kullanma', 'resmi belgede sahtecilik', 'örgüt kurmak', 'nüfuzu kötüye kullanmak' suçlamaları yöneltildi.

Gruplar halinde şüphelilerin ifadesine başvuran mahkeme, ilk kararını saat 01.00 sıralarında verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi serbest bırakıldı.

İkinci karar ise saat 07.00 sıralarında geldi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve işadamı Rıza Sarraf'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı.

Böylece 5. gününe giren soruşturmada, gözaltına alınan 89 kişiden; 22'si tutuklandı; 46'sı serbest bırakıldı. 21 kişinin ise mahkemedeki sorgusu devam ediyor.

MAHKEMEDE RAHATSIZLANDI

Öte yandan mahkemedeki sorgusu devam edenlerden biri rahatsızlandı. İlk müdahalesi adliyede yapılan şüpheli ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.