Antep'te IŞİD'in yöneticilerinden olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanık, Suriye'de iki askerin katledilmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklandı.

Antep Cumhuriyet Başsavcılığınca IŞİD'in 2016'da Fethi Şahin ve Sefter Taş'ı yakarak öldürmesine ilişkin soruşturma kapsamında, dün polis ekiplerince olayın emrini verdiği iddiasıyla gözaltına alınan Suriyeli Jamal Abdulrahman Alwi emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Suriyeli Jamal Abdulrahman Alwi, 18 Haziran 2020'de gözaltına alınmış ve hakkında silahlı terör örgütü yöneticiliği yapmak suçundan dava açılmıştı. Zanlı, yargılama sürecinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İki askerin öldürülmesine ilişkin soruşturma dosyası ise Kilis Cumhuriyet Başsavcılığından yetkisizlik kararıyla Antep'e gönderilmişti.

KUŞÇU DÜKKANI AÇTI

Halk TV yazarı İsmail Saymaz cuma günü yayımlanan yazısında Alwi'nin Antep'te kuşçu dükkanı işlettiğini belirtmişti.

"İnfazcılardan üçü Türk vatandaşıydı" diyen Saymaz, şunları yazmıştı:

Bunlardan Talip Akkurt iki yıl sonra PKK-YPG tarafından öldürüldü. Hasan Aydın ve Muhittin Büyükyangöz'ün akıbeti bilinmiyor. İddiaya göre infazın emrini Suriyeli Jamal Abdul Rahman Alwi verdi. 64 yaşındaki Alwi, sanıldığının aksine ölmedi. Suriye ya da Irak çölünde kaybolmadı. Kilis'e geçti. Eşi, çocukları, gelinleri ve torunlarıyla Antep'e yerleşti. Bir kuşçu dükkanı açtı.