Gezi Parkı eylemlerinde dış güçlere yardım etmekle suçlanan ve neredeyse vatan haini ilan edilen İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık Twitter hesabından Gülen Cemaatini uyardı.

"Cemaat Gezi'nin açtığı çığırdan olaya girmiş bulunuyor." diyen İhsan Eliaçık Gezi sürecinde kendine yapılan ithamları örnek göstererek cemaate uyarıda bulundu.

İşte Eliaçık'ın o twitleri:

Cemaat, Gezi'nin açtığı çığırdan olaya girmiş bulunuyor. Dış mihrak, uluslarası komplonun maşası, din düşmanların oyuncağı olmaya hazır olsun.

Hükümete muhalefet eden İslami cemaat yok. Bu memleketin hayrına değil. Cemaatten başka, bir kaç grup daha muhalefete geçmeli.

Cemaat-Hükümet çatışması memleket hayrınadır diyorum, fitne arıyor bazıları. Çatışmayın, çekişmeyin, susun dediğiniz için bu haldesiniz...

'Fitne' nerede üretilir? Kapalı kapılar ardında ,rant fırıldıklarının çevirildiği odalarda, ihale pazarlıklarında.. Parkta, meydanlarda değil.

Bir twetime bakıp AKP'ye meylettiğimi, ötekine bakıp cemaate göz kırptığımı sananlarla gel de eğlenme:))

Bir yandaş gazeteci ve gazete yöneticisinin kızının kasetlerini yayınlamışlar. Bunu her kim yaptıysa kınıyorum. Yolsuzluk belgeleri açıklayın.

Hükümet bunları karşılıksız mı bırakacak? Elinde tuttuğu cemaatle ilgili arşivlerin bir bölümünü açıklamalıdır...

Meclis AKP sıraları gün boyu boş... AKP MKYK'sı iptal edilmiş... TV'ler hala sus pus... Plan kurmayın plan..Dürüst olun,arının,temizlenin.

Her cemaat atağında yeni şeyler, her hükümet karşı atağında ise başka yeni şeyler ifşa oluyor,yıllardır anlattık duymadınız,dinlemediniz.