Başbakan Erdoğan, Erzurum'da partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, “Sınırlarımız söz konusu olduğunda, hak, adalet söz konusu olduğunda tıpkı İstiklal Marşımızın emrettiği gibi kükremiş sel olur, bendimizi çiğner aşarız. Biz büyük bir devletiz. Onurlu bir milletiz. Biz tarihimizle olduğumuz kadar bugünümüzle, geleceğimizle büyük bir devletiz. Kendi halkına vahşice zulmeden, halkına ait silahları acımasızca halkına çeviren, çevre ülkelere hukuksuz saldırganlık yapan her kim olursa olsun hiç tereddüt etmeden haddini bildiririz” dedi.

 

Başbakan'ın, Suriye'ye sert mesajlar verdiği konuşmaya aynı sertlikle bir yanıt da İhsan Eliaçık’tan geldi.

 

İslami camianın muktedirlerinden uzak duran muhalif yazar ve düşünür İhsan Eliaçık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “İstiklal Marşı kime karşı yazıldıysa onlara gürle de görelim!” diye seslendi.

 

Twitter’dan yaptığı değerlendirmelerde “Kurtlarla saldırıp kuzularla meleşmek dış politika değildir” diye Eliaçık’ın mesajları şöyle:

 

“Başbakan Suriye'ye esip gürlüyor: "Bendimi çiğner..." İstiklal Marşı kime karşı yazıldı? Kime karşı yazıldıysa onlara gürle de görelim.

 

Zayıfa gürlemek yiğitlik değildir. Suriye'ye zulmedene değil; dünyaya zulmedene karşı gürle. 'Tek dişi kalmış canavara' karşı oku Akif'i.

 

İstiklal Marşı'na göre Suriye de yurttur. Çünkü üzerinde 'şehadetleri dinin temeli olan ezan' okunmaktadır. Oraya saldıramazsınız.

 

Suriye'nin geleceğine Suriye halkı karar verir. 'Tek dişi kalmış canavar' ve onun taşeronluğunu yapanlar değil.

 

Başbakan askeri hava estirip eleştirene 'hain' diyecek güya. Eskiden paşalar yapardı bunu. Onlara teslim olmadım bunlara da olmam. Yok öyle.

 

Suriye ile savaşa iktidarın besleyip büyüttüğü müteahhitler gitsin. Belki o zaman mücahitliğe dönmüş olurlar. (!)

 

Obama'nın zülüm var dediği yerde zulmün var olduğuna inanıyorlar. Dünya kan gölüne dönmüş haberleri yok.

 

Kurtlarla saldırıp kuzularla meleşmek dış politika değildir.

 

Libya görüntüleri ile Suriye haberleri yapıyorlar. Uluslararası planın oyuncağı haline geldiler. Niyetleri zulme karşı çıkmak değil. İnanmıyorum.

 

Zulümse dünyanın her yerinde zülüm var. En büyük zalim de ABD. Ona niye tıs yok?”

 

Mehmet Göcekli / Demokrat Haber İstanbul