Mavi Marmara ve Gazze (Filistin) konusunda bir geri adım da İHH'den geldi.

Hatırlanacağı üzere 6 yıl boyunca Mavi Marmara'yı miting meydanlarında kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce söylediği "Mavi Marmara'ya izni biz verdik" sözlerinin aksine İsrail ile anlaşma yaptıktan bir gün sonra İHH'yi eleştirmiş ve "Yardım götürürken bana mı sordunuz" demişti.

Erdoğan'ın bu sözlerine bir açıklama ile tepki gösteren İHH, "İsrail ile örtünen çıplak kalır" hatırlatmasında bulunmuştu.

Bu açıklamadan Saray'a yakın isimler ve sosyla medyadaki hükümet yanlısı isimler tarafından hedefe konan İHH, bugün bir açıklama ile özür diledi.

5 maddelik özür açıklamasında İHH, "İsrail ile örtünen çıplak kalır" sözü ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastetmediklerini ifade etti.

İHH'nin yaptığı açıklama şöyle:

1- İsrail'le anlaşma konusunda vakfımızın çekincelerini ifade etmiştik. Özeti "İsrail'e güvenilmeyeceği" olan açıklama bazı çevreler tarafından kasten yanlış taraflara çekilmiştir.

2- Çekincelerimizi korumakla birlikte kamuoyunda yanlış anlaşılmalar oluştuğunu gözlemlemekteyiz.

3- Açıklamanın sonunda "İsrail'le örtünen çıplak kalır" atasözünün yanlış taraflara çekilerek kullanıldığını gördük.

4- Bu söz asla sayın Cumhurbaşkanımız kastedilerek söylenmemiştir. Bunu kasten öyle imiş gibi göstermek kötü niyet izharıdır, bundan beriyiz

5- Bu sözden dolayı oluşan algı ve yanlış anlaşılmadan dolayı kamuoyundan özür diliyoruz.