İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon ve Cumartesi Anneleri yaptıkları yazılı açıklama ile Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı sordu.

Açıklamada, Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim 2018 saat 13:00’de resmi işlemler yaptırmak üzere İstanbul Levent’teki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdikten sonra ortadan kaybolduğu ve haber alınamadığı belirtildi.

Açıklamada; “Suudi yetkililerin Kaşıkçı'nın konsolosluk binasını terk ettiği iddiası, görüntülerle doğrulanmadığı gibi Kaşıkçı’yı konsolosluk binası önünde bekleyen yakını tarafından da reddediliyor. Bizler evlatları güvenlik güçlerinin elindeyken, devletin resmi binalarında gözaltında tutulurken yetkililerden benzer cevapları alan aileler ve hak savunucuları olarak, Cemal Kaşıkçı’nın akıbetinin açığa çıkartılması için Suudi ve Türk devletine gerekli tüm girişimlerde bulunmaları çağrısında bulunuyoruz” denildi.

Açıklamada Suudi yönetimine muhalif kimliğiyle bilinen ve bu nedenle ülkesini terk etmek zorunda kalan Washington Post Gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı’nın akıbetinin takipçisi olunacağı bildirildi.