İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkezi Kadın Komisyonu geçtiğimiz günlerde Grup Yorum tarafından eski üyeleri Dilan Ekin hakkında yapılan açıklamaya tepki gösterdi

"Bir kadını şiddete açık bir hedef haline getiren açıklamayı son derece tehlikeli buluyor ve kınıyoruz" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Öncellikle, müziğin militer amaçlar için kullanılmasını, 'notaların komutanları' gibi kavramların kullanılmasını müziğe ve müzisyenlere yapılmış bir haksızlık olarak değerlendiriyoruz.

Grup Yorum’un, yaptığı açıklamada artık kendileri gibi düşünmeyen Dilan Ekin açıkça hedef haline getirilmiştir. Dilan Ekin için 'Gördüğünüz yerde yüzüne tükürün, lanetleyin' gibi kavramların kullanılmasını insan hakları savunucusu kadınlar olarak kınıyoruz ve protesto ediyoruz.

'HER ALANDA KADINA ŞİDDETE KARŞIYIZ'

Kadınlar hem kamusal alanda hem de özel alanda şiddete maruz kalıyorlar. Maalesef ki kendilerine 'muhalif' diyen kesimler de kadına yönelik şiddet konusunda egemenlerden ve muktedirlerden farklı olamayabiliyorlar.

Bir kez daha yaşamın tüm alanlarında kadına yönelik şiddete karşı tavrımızı sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna ilan ediyoruz."