İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkezi Hapishaneler Komisyonu, İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi’nde 5 yıllık hasta tutuklu Mehmet Yıldızbakan’ın ölümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Yıldızbakan’ın risk grubunda bulunmasına rağmen ameliyat edilemediğinin belirtilerek, “Daha kaç insanın ölümü karşısında sessiz kalacaksınız. Size rakamlardan değil insandan bahsediyoruz” denildi.

‘TAHLİYE EDİLMESİ GEREKTİĞİ HALDE TAHLİYE EDİLMEDİ’

“Mehmet Yıldızbakan cezasını tamamlayıp denetimli serbestlikten tahliye edilmesi gerektiği halde tahliye edilmemiştir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Uzun yıllar yüksek güvenlikli cezaevinde yatan, bu nedenle ağır kronik rahatsızları olan ve derneğimizin hasta mahpus listesinden tahliyesini talep ettiğimiz Mehmet Yıldızbakan hapiste tutulduğu Samandağ ilçe cezaevinde, bu sabaha karşı yaşamını yitirmiştir. Mehmet Yıldızbakan 65 yaşında bir kalp hastasıydı. Diyabet yüzünden artık gözleri görmemeye başlamış, kalpte dört damar tıkalı olmasından kaynaklı riskli grupta görülüyor ve ameliyat olamıyordu. Cezasını tamamlayıp denetimli serbestlikten tahliye edilmesi gerektiği halde tahliye edilmemiştir.”

‘BURADAN HÜKÜMETE SESLENİYORUZ’

Açıklamada son olarak “Daha kaç insanın ölümü karşısında sessiz kalacaksınız. Size rakamlardan değil insandan bahsediyoruz. Tahliye olması gerektiği halde tahliye edilmeyen bir insanın yaşamından bahsediyoruz” şeklinde ifadelere yer verildi.

(Kaynak: Dihaber)