Iğdır'da Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Kıtır ile HDP PM üyesi Süleyman Öztoprak’ın dün akşam saatlerinde kaldıkları eve giderken, elleri arkadan bağlanıp başlarına maske geçirilerek kaçırıldığı iddia edildi.

Bilmedikleri bir arazide bırakıldıklarını iddia eden Süleyman Öztoprak, darp raporu alarak suç duyurusunda bulunduklarını söyledi

ELLERİ BAĞLANDI, BAŞLARINA MASKE GEÇİRİLDİ

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, yaklaşık 4 saat boyunca işkenceye maruz kaldıklarını ve ölümle tehdit edildiklerini öne süren Öztoprak, şöyle konuştu:

 "Akşam saat 20.30 civarında eve geçeceğimiz saatte bilmediğimiz 3 araba önümüzü kesti. İndiler arabadan etrafımızı sardılar. Iğdır Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Kıtır ile birlikteydik. Önümüzü kestikten sonra ellerimizi bağlayıp, kafamıza maske geçirdiler. Ellerimiz arkadan kelepçelendi, başımıza maskeler geçirilerek arabaya konulduk. Bilmediğimiz bir yere bu şekilde götürüldük. Daha sonra bizi bilmediğimiz bir araziye götürdüler. 4 saat boyunca bizi tehdit ettiler, soru yağmuruna tuttular ve en son fiziki şiddete maruz bıraktılar. Ondan sonra ellerimiz ve gözlerimiz kapalı bir şekilde şehrin dışına bırakıldık. Daha sonra ana caddeye kendi imkanlarımızla çıktı. Bizi alan kişileri tanımıyorum, sadece birbirine 'Komutanım' şeklinde hitap ettiklerini duyuyordum.”

DARP RAPORU ALDILAR

Şu an Iğdır merkez karakolunda olduğunu ve suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Öztoprak, “Emniyetin bütün mensupları böyle bir işi kendilerinin yapmadıklarını, bu işin yasadışı bir uygulama olduğunu söylüyor. Hastaneye gittim darp raporu aldım. Birazdan emniyette suç duyurusunda bulunup ifademizi vereceğiz" dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı