ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kenti kırsalı ile Halep kentinin Batı kırsalında El Nusra'nın öncülük ettiği Heyeti Tahrir Şam (HTŞ) ile radikal cihatçı örgüt olan Nureddin Zengi arasında yine çatışmalar yaşanıyor.

HTŞ, geçen hafta 5 militanının Nureddin Zengi tarafından öldürülmesi üzerine 3 koldan saldırıya geçti.

İdlib kuzeyindeki Daret İzze bölgesinde çatışmalar yoğunlaşırken, çatışmalar arasında mahsur kalan sivillerden ise 4 kişi hayatını kaybetti.

Nureddin Zengi'nin en önemli komutanlarından Ahmed Homsi, Darat İzze merkezinde HTŞ ile yaşanan çatışmalar sırasında ölürken, HTŞ'den ise 6 militan öldü.

Çatışmalar sonucunda Tekad ve Daret İzze kasabası ile Acil, Busratun, Habit, Sadiye ve Cebel Bereket köyleri HTŞ'nin eline geçti. HTŞ, Nureddin Zengi'nin karargahı olan Şey Süleyman kasabasına da girdi.

‘DARET İZZE HASTANESİ İSABET ALDI, BİR HEMŞİRE HAYATINI KAYBETTİ '

Nureddin Zengi, Daret İzze'ye giren Heyet Tahrir Şam güçlerini tank ile hedef alırken, atışlar Daret İzze hastanesine isabet etti. Hastanenin isabet etmesi sonucu bir hemşire hayatını kaybetti.

Nureddin Zengi, tanklarla ve havan ağır silahlarla HTŞ karargahlarını bombalarken, HTŞ birlikleri ise ağır silahlarla Zengi'nin mevzilerini hedef aldı.

Ahraru Şam örgütü de Nurrettin Zengi'ye destek olmak için bölgeye 300 militan ile ağır silahlar gönderdi.

Suriye ordusuna saldırmak konusunda 5 yıldır ortaklık yapan Heyeti Tahriri Şam ile Nureddin Zengi İdlip kentine ortak saldırmışlardı ve kenti Suriye ordusundan alıp işgal etmişlerdi. Her iki örgüt Halep kırsalı, Lazkiye kırsalı ve Hama kenti kırsalında Alevi sivillere katliamlar yapmakla suçlanıyor.

Suriye'de terör örgütleri başta olmak üzere onlarca örgüt İdlib merkezi ve kırsalında var olurken, cihatçı örgütler arasında iç çatışma sürekli yaşanıyor.

Kaynak: Sputnik